TMRG on UNESCO kool

news2021 112

Alates septembrist 2013 on meie kool UNESCO koolide assotsieeritud liige. Mida see meie kooliperele tähendab?

Meie õpetajad saavad uusi teadmisi kaasaegsete haridastehnoloogiate valdkonnas, käsitlevad oma tundides loodus- ja kultuuripärandisäilitamise küsimusi, räägivad lapse- ja inimõigustest,kasvatavad õpilastes tolerantsust ja sallivust, tutvustvad neile 17 püsiva arengueesmärki(tutvu, vaadates video: link)

Novembris 2019 oleme kirjutanud alla lepingule St.-Peterburi Lütseumiga nr 149 ning nüüd esindavad meie õpilased oma gümnaasiumi väärikalt Lütseumi poolt korraldataval iga-aastasel rahvusvahelisel konverentsil, esinedes seal keskkonnakaitse- ja looduskaitse teemaliste ettekannetega.

Meie kooli õpilased osalevad ka Tartu Ülikooli filosoofia päevade töös ja ÜRO istungite simulatsioonides, kus arutavad ja leiavad lahenduse globaalsetele küsimustele: inimese roll kliimamuutustes, meedia roll kaasaegses ühiskonnas, naise staatus, vähemusgruppide toetus.

Projekt „UNESCO koolid" sai alguse 1953.aastal UNESCO algatusel. Projekt ühendab 11000 organisatsiooni 181 riigis. Koos teeme me maailma paremaks! See aasta algas meeldivast uudisest- meie kooli peaukse juures tervitab teid silt, mis kinnitab , et oleme UNESCO koolide ühenduse liige. See on kvaliteedi märk, mis näitab, et meie kool teatud valdkondades on avatud aktiivseteks ja innovaatilisteks tegudeks.

Täname kõiki, kes olid gümnaasiumi UNESCO koolide assotsiatsioonisisseastumise alguses ning ka neid, kes jätkavad tööd selles suunas praegugi. See on meie ühine saavutus!