KiVa päev.

 1

Teisipäeval 26.05.2020 koolis toimus KiVale pühendatud päev. Sellel päeval põhikooli õpilastel tunde ei toimunud, kuid nad said teada sellest, et KiVa on programm, mis on suunatud kiusamise vähendamisele koolis, ning sisaldab tegevusi ja juhendeid kiusamise ennetamiseks ja otsusteleidmiseks kiusamise puhul. Seda teaduslikul põhjendatud programmi töötasid välja Turu Ülikooli teadlased Soome Haridus- ja Teadusministeeriumi tellimisel ja toetusel.

Õpilased said teada, mida saab oodata antud programmist, täitsid küsitlusankeedi, mis puudutas nende kogemust kiusamise küsimustes.

6.klasside õpilastele toimus loeng, kus politssei veb-konstaabel Jana Frolova jutustas neile kiberbullingist.

Õpilased said teada, et internetis peituvad mitmed ohud: kiberbulling(kiusamine, solvamine, laim), isikuandmete varastamine,olemasolevate failide vargus ja blokeerimine, on võimalus saada seksuaalse ahistamise ohvriks.

Õpilastele seletati, kuidas ohvriks saadakse ning on vaja sellisel juhul teha.

Õpilased said ohutu interneti kasutamisreegleid.

image0 1

Samuti kõigile meie kooli õpilastele pakuti näidata oma loovust ning luua töö, mida nähes kõik saavad aru , et me oleme KIUSAMISE VASTU. Suur tänu kõigile sellel tähtsal päeval oslemise eest ning teie suurepäraste tööde eest!

Loodame, et KiVa programmis osalemine kannab oma vilju!