Haridusprogramm „Tark koolivaheaeg TMRGs“

Tallinna Mustamäe Reaalgümnaasium juba 2.aastat korraldab meie kooli õpilastele haridusprogrammi „Tark koolivaheaeg“ Möödunud koolivaheajal ajavahemikul 22.10.2018-26.10.2018 osalesid selles programmis 1.-7.klasside õpilased. Koolivaheaja teemaks oli „Šokolaad ja ettevõtlikkus“.Laagri osalejate olid korraldatud töötoad šokolaadikommide pakendite valmistamises, katsed šokolaado koostisosade määratlemises. Lapsed joonistasid paberkandjal ja arvutis šokoladitahvli pakendi eskiise ning parematest töödest on saanud tõelised šokolaadipakendid. Targa koolivaheaja raames külastasid lapsed Kalevi šokolaadivabrikut ning 1.-2.klasside õpilased on käinud Tallinna vanalinna šokolaadimuuseumis.Laagri tegevuskavas oli ka TTÜ „Mektori“innovaatilise keskuse külastamine, kinoskäik ja Martsipanigalerii külastus.

 uudis181001

Viimasel koolivaheaja päeval korraldati õpilaste valmistatud toodete slaidprogramm, nn disaintoodete loojate lastefoorum.Foorumi raames olid esindatud programmis osalejate tehnilised tööd ja disaintooted ning peab mainima, et tulemused olid märkimisväärselt oodatust paremad. Nii olid esindatud ja tööle pandud kommisorteerijad-robotid, masinad šokolaadi transportimiseks, vaateratas karamellist,maiustuste disainpakendid ning olid ka loodud 3D printeri abil šokolaaditahvlid ning tort.

Laagri programmis osalejad said diplomid „Tark koolivaheaeg“ programmis osalemise kohta, kus oli kirjas ka läbitud koolituste suunad.